Resepinya...cam biasa aku ikut resepi dari buku 44 resepi kek dan biskut chef Hanieliza...kan aku dah kata buku akak ni memang banyak membantu aku...cuma macam biasa...aku godek-godek ikut apa yang ada kat dapur aku...
Macam cuka...elok aku tuang 1 1/2 camca teh, dah habislah pulak...so aku tambah apple cider...dah tu kat dapur...lemon nak buat buttermilk atau buttermilk tak ada...aku gantikan lemon dengan limau nipis jek...aku letak 2 bijik...ha...amik kau...
Dalam dok tengah nak memutar tu...tetiba pemutar lak rosak...takpa...nasik bek bulan lepas hubby dah belikan aku mixer baru...;-).
Dan alhamdulillah...first attempt aku buat kek baldu merah ni menjadik...cuma aku ni peliklah sikit...apasai masak pakai cuka...tapi tak rasa masam pu...oh ya satu lagi dalam aku dok cari serbuk koko...tetiba koko aku dah lemaulah pulak...(tanda-tanda lama tak masak), so nasik bek jugak dlm peti ais ada chocolate emulco...so aku gantikanlah dengan benda alah tu dalam 1 sudu...

Tara...inilah hasilnya...tapi bab menghias kek...biasalah...fail! Aku memang bukan anak seni...tak ada thrill langsung...takpa asal boleh makan udahlah...dan yang pasti sedap!!!
No comments:
Post a Comment