15 April, 2010

Cucur Jagung perisa Ketam

Bahan A

2 cawan tepung gandum
daun kucai
taugeh
cili merah [cincang]
garam
serbuk kunyit
minyak untuk menggoreng
isi ketam [boleh guna ketam fillet atau beli isi ketam]
1 tongkol jagung [boleh juga pakai frozen]
3 s/b susu segar
1 s/b butter

Bahan Mesin

1 s/b udang kering
1 labu bawang besar
2 cawan air

Cara

1. Gaulkan rata semua bahan kecuali minyak dan udang kertas.
2. Panaskan minyak.
3. Sendukkan adunan
3. Curahkan adunan yg berisi ketam ditepi kuali dan biarkan ia meluncur jatuh dalam minyak.
4. Biarkan gorengan sehingga garing.
5. Angkat dan toskan.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalau Rajin Nak Membaca

  • http://www.bharian.com.my/
  • http://www.utusan.com.my/
  • http://www.hmetro.com.my/
  • http://thestar.com.my/
  • http://www.nst.com.my/